Krocketquiz 2

Frågorna i quizet har formulerats av Peter Grönborg.

Frågorna utgår från Borås Krocketsällskaps nyhetsblogg

Tidigare i år publicerades Krocketquiz 1. Och vad kommer efter 1 om inte 2? Skälet till att nya frågor formulerats är att de tidigare väckte intresse och blev populära. Denna gång baseras de i första hand på innehållet i Borås Krocketsällskaps nyhetsblogg. Den som följer den känner igen merparten av bilderna nedan och bör vara väl rustad för att svara rätt.

Rent tekniskt går det till exakt som i det tidigare quizet. Markera det som du tror är rätt svar. Placera muspekaren över frågetecknen efter texterna för att få fram en kort bildtext, vilken ibland kan vara till hjälp. 

Klicka på ”finish” när du besvarat alla frågor. Resultatet presenteras direkt, högt upp, över första frågan. Missnöjd med resultatet? Ladda sidan på nytt och försök igen. Lycka till!

För mer information: Krocketquiz.


Results

#1. När det regnar som värst monteras det paraplytält som Borås Krocketsällskap har i sin ägo. Men det är vanligare att tältet kommer till användning i en annan sport. Vilken? ? Tältet ifråga finns i flera färger.

#2. En av föreningens medlemmar lärde sig spela golfkrocket i Florida. Hans lärare var inte endast Peter Just utan också världsstjärnor som Sherif Abdelwahab. Vad heter spelaren? ? Kanske att hatten kommer från USA.

#3. Borås Krocketsällskap har för vana att köpa pokaler och medaljer från Lennarts lotter & idrottspriser. Men den nuvarande ägaren heter inte Lennart. Vad är hans namn? ? Butiken ligger på Södra korsgatan 11.

#4. Det finns två banor för fullskalig krocket på Kransmossens IP. Att de är två gör det möjligt att arrangera lite större tävlingar. Vilka mått har en fullskalig bana? ? En krocketbana är väsentligt större än en tennisbana.

#5. Med början förra året inledde Borås Krocketsällskap ett samarbete med en ny partner. Det rör sig om ett projekt som vill intressera pensionärer för ökad hälsa. Vad heter det? ? Instruktörens namn är Nils Järdhult.

#6. Mot slutet av året införskaffade Borås Krocketsällskap en batteridriven gräsklippare. Men under tidigare år har en handgräsklippare används. Av vilket märke är den? ? Klipparen kallas också Novolette Silent 540.

#7. Ända sedan 2018 har Borås Krocketsällskap samarbetat med Win & Tonic Croquet Club. I somras gästades den föreningens femårsjubileum. I vilket stad var det? ? Fem av personerna är medlemmar i Borås Krocketsällskap.

#8. Tidigt under säsongen arrangerade Svenska Krocketförbundet en domarkurs. Den hölls i Anderstorp och leddes av en av världens bästa spelare. Vad heter han? ? Spelaren kommer från England och är expert på både AC och GC.

#9. Under året gjorde Borås Krocketsällskap en lite större satsning på att värva medlemmar. Till detta hörde att lansera sporten på ett av stadens torg. Vilket? ? Både barn och vuxna testade.

#10. Kanske att Borås Krocketsällskap är ensamma i landet om att arrangera en grand prix-tävling i disciplinen svensk krocket. Vinnaren kröns till konung. Vad heter tävlingen? ? Ädelstenarna i kronan är av plast.

#11. Halmstad Croquet Club har arrangerat flera tävlingar i år, bland annat en landskamp mot Norge. Men också en turnering för spelare över 65 år. Hur lyder dess namn? ? Jörgen Larsson (1:a) och Ivar Rasmussen (2:a) möttes i finalen.

#12. På Kransmossens IP arrangerades i år svenska mästerskap i golfkrocket dubbel. Ivar Rasmussen och Thomas Johansson kom tvåa. Vad hette det vinnande paret? ? Säg inte annat än att krocketspelare är vackra!

#13. Den satsning på pensionärer som gjordes i Borås under året föll väl ut. En viktig detalj var inköpet av en kaffekorg. Från vilken ort kommer den duk som ligger i korgen? ? Personerna som fikar och tränar hör till Måndagsgruppen.

Finish

Uppdaterad
2023-11-17