Index

Webbplatsen Passus.nu är ett forum för Peter Grönborg. Den innehåller en databas med information om hans arbete som skribent, författare och redaktör. Det är också här som Peter Grönborg bloggar om krocket.

Webbplatsens syfte och innehåll

Passus.nu är i första hand en databas med information om Peter Grönborgs arbete som skribent, författare och redaktör. Men webbplatsen innehåller också en blogg där han skriver om krocket.

Bloggen

Ambitionen är att ge en allsidig belysning av krocketsporten. Möjligheten att utveckla en journalistik kring krocket undersöks. Bloggen vill vidga associationssfären kring företeelsen krocket.
Läs mer: >>>

Krocket

Lite bakgrundsinformation om hur det kom sig att ett intresse för krocket väcktes. Det handlar om en tidig och en sen period. Tidskriften Krocket finns att ladda ner i form av PDF-filer.
Läs mer: >>>

Artiklar

Exempel på kulturjournalistik från 1993 och framåt. Det rör sig mest om intervjuer och essäer. Men även en och annan recension förekommer, liksom någon kortare reflektion.
Läs mer: >>>

Böcker

Bland annat presenteras två böcker om poeter som tävlar på scenen. Dessa finns för nedladdning i PDF-format. Erik Beckman-sällskapet nämns, liksom debutboken Längs Tvär/gatan.
Läs mer: >>>

Tidskrifter

Fyra tidskrifter med en och samma redaktör. Presentationerna av dessa blir indirekt till kortare biografier över skribenten. De sista numren av tidskriften Assistenten finns för nedladdning.
Läs mer: >>>

Uppdaterad 2019-11-12