Blogg

Som sekreterare i Borås Krocketsällskap har Peter Grönborg varit ansvarig föreningens Facebook-sida. Där har han publicerat texter av personlig natur, reflektioner och liknande. Den sortens material ska i fortsättningen hamna i bloggen på Passus.nu.

En blogg om krocket

Personligt hållna texter

Våren 2017 gjorde Peter Grönborg comeback som krocketspelare efter tio års inaktivitet. Han tog initiativet till att återuppliva Borås Krocketsällskap, en förening som varit vilande under några år. Som sekreterare blev han ansvarig för sällskapets webbplats och startade även en Facebook-sida.

Dessa forum finns fortfarande kvar, men nu med fokus på rent faktamässig föreningsinformation. Den sortens mer personligt hållna texter som Peter Grönborg skrev kommer fortsättningsvis att publiceras här på Passus.nu.

Sporten allsidigt belyst

Möjligen kommer Peter Grönborgs bakgrund som frilansande kulturskribent att färga av sig på de ämnen han väljer att ta upp. Dessutom har han ju en någorlunda bred erfarenhet av krocket, dels som initiativtagare till bildandet av Borås Krocketsällskap 1998, dels som ordförande i Svenska Krocketförbundet från 2001 till 2007.

På senare år har han deltagit i the Basingstoke Croquet Tour två gånger, samt utbildat sig till Club Coach hos The Croquet Academy, i Southwick, England. Under de två senaste åren har han gjort studiebesök hos sammanlagt åtta klubbar i England. Så det lär inte saknas stoff när väl bloggandet kommit igång.

Hans fokus är således inte enbart lokalt, utan även nationellt och internationellt. Målet är att skapa en vidgad associationssfär kring företeelsen krocket. De första inläggen publicerades tisdagen den 12 november 2019.

Uppdaterad 2019-11-12