Irlands GC-landslag 2020

I VM 2020 gjorde alltså Sverige sin första sejour i den högsta i divisionen. Hade laget besegrat Irland i den sista matchen så hade det fått stanna kvar där. Chanserna att så skulle kunna ske var mycket goda.

I ett tidigare möte hade nämligen Sverige vunnit mot Irland med 4-2. Inget var alltså avgjort på förhand, men starten i den avgörande matchen blev inte den bästa. Upphämtningen imponerade dock och siffrorna kunde inte varit jämnare.

Irland vann med 5-4 men Sverige erövrade flest set: 13-12. Irland tog sammanlagt 147 bågar, bara tre fler än Sveriges 144. Notera på Croquet Scores att samtliga matcher gick till skiljeset, utom två och dessa vann Sverige.

Det har sitt intresse att veta vilka spelarna i Irlands landslag är. Presentationerna av spelarna bygger på de uppgifter som lämnades till World Croquet Federation inför tävlingen. Bilderna togs på Nya Zeeland där Lag-VM arrangerades.

Simon Williams (kapten)

Simon Williams har spelat regelbundet för Irland sedan 1987, mestadel i disciplinen association croquet. Sedan 1996 har han vunnit de irländska mästerskapen fem gånger. Han verkar arbeta som planskötare men har en bakgrund som musiker och tekniker inom grafiskt arbete. I dagsläget är han ordförande för det irländska krocketförbundet.

Nationell ranking / 5
Världsranking / 194

Simon Williams

Patsy Fitzgerald

Patsy Fitzgerald är för närvarande Irlands bästa spelare i disciplinen golfkrocket. Han har vunnit de irländska mästerskapen sex gånger. Han är konstnär men driver också familjegården i County Meath. Han är gift med Hazel och har tre unga döttrar.

Nationell ranking / 1
Världsranking / 72

Patsy Fitzgerald

Evan Newell

Evan Newell är en erfaren spelare på internationell nivå. Redan 1998 placerade han sig i ett världsmästerskap i golfkrocket. Han blev då trea. Mest stolt är han dock över att ha vunnit the Plate i Egyptian Open, vilket skedde 2013. Evan Newell har en dotter tillsammans med Linda. Han lever på landet i County Meath, där han föder upp och tränar tävlingshästar. Han har dessutom en mängd andra intressen som har med affärsverksamhet att göra.

Nationell ranking / 6
Världsranking / 294

Evan Newell

Robert O’Donoghue

Robert O’Donoghue krocketkarriär inleddes 2009. Han deltog då U21 VM i golfkrocket, i Kairo. Han har tagit många meriterande segrar sedan dess, men inte vunnit någon större tävling. Han gjorde dock väl ifrån sig i Europamästerskapen både 2018 och 2019 och spås en lysande framtid.

Robert O’Donoghue är son till mästerseglaren Don O’Donoghue. Under sin uppväxt har han tävlat i en rad olika sporter, exempelvis golf. Han arbetar med marknadsföring i Dublin och är en ivrig filmentusiast.

Robert O’Donoghue är en stor beundrare av författaren J.R.R. Därför såg han fram emot att besöka Nya Zeeland för första gången, där ”Sagan om ringen” filmatiserades.

Nationell ranking / 10
Världsranking / 565

Robert O’Donoghue

Mark Stephens

Mark Stephens har spelat krocket från och till de senaste tio åren. Han representerade Irland vid U21-VM i Hunstanton 2011. Han har deltagit i EM 2017, 2018 och 2019.

År 2019 debuterade Mark Stephens i världsmästerskapen i golfkrocket. Han gillade att spela mot de stora grabbarna, även om han inte lyckades rubba dem.

Han är en livsnjutare och ser fram emot att både dricka och äta det som Nya Zeeland har att erbjuda.

Nationell ranking / 4
Världsranking / 116

Mark Stephens

© Texten skyddas av lagen om upphovsrätt.
Eftertryck och annan kopiering är förbjuden.
UPPDATERAD 2020-05-30