Erfarenheter av the Croquet Association

Som ny medlem i the Croquet Association fick jag två tidskrifter och fyra handikappkort, samt en förtryckt hälsning.

En väldigt utdragen process

Den 11 november 2019 skrev jag det första inlägget på den här bloggen. Några veckor senare blev jag medlem i the Croquet Association.

Det är en organisation som samlar cirka 200 klubbar i England och Wales. På dess webbplats samlas en mängd data om krocket, inte minst regelsamlingar. Man står också bakom utgivningen av tidskriften the Croquet Gazette.

Tanken var att jag som medlem i CA skulle få tillgång till värdefull information, som jag sen skulle förmedla vidare via bloggen. En idé jag hade var att skriva korta recensioner av varje nytt nummer av tidskriften.

Medlemskapet har dock blivit en besvikelse så här långt, på flera sätt. Dels dök det aldrig upp något ”members pack”, som utlovats, dels fungerade inte mina inloggningsuppgifter till CA:s hemsida.

När jag kontaktade administrationen fick jag höra att jag inte betalat min medlemsavgift. Efter att jag skickat ett kvitto på att jag de facto gjort det, samt en kopia på välkomstbrevet, fick jag en ursäkt

Kuvertet kom efter fem månader

Sedan dröjde det inte länge förrän jag kunde logga in på medlemssidan på webbplatsen, men något brev eller liknande såg jag inte till. Jag skickade påminnelser om detta med jämna mellanrum. Varje gång fick jag veta att en annan person skulle ta tag i problemet.

Faktum är att jag fick vänta ända till onsdagen den 20 maj innan något anlände till postlådan. Troligen berodde det på att Mark Suter råkade få syn på mitt sista mail. Han är chef för den administrativa enheten och han anlade ett myndigt tonfall, i sin syn på vad hans medarbetare borde göra.

I kuvertet låg det två nummer av The Croquet Gazette, från november och december förra året. Där låg också fyra handikappkort, två för golfkrocket och två för association croquet.

Tidskrifterna är kanske lite väl daterade för att jag ska skriva om dem, men det beslutet fattar jag först när jag läst dem. Handikappkorten har sitt intresse, men eftersom det inte tillämpas något handikappsystem i Sverige så kommer de inte att få någon praktiskt betydelse.

Kanske kommer jag inte att få några fler nummer av the Croquet Gazette. En notis om detta skymtade förbi. Jag ska ta mig en funderare på vad ett medlemsskap i the Croquet Association egentligen är värt.

© Texten skyddas av lagen om upphovsrätt.
Eftertryck och annan kopiering är förbjuden.
UPPDATERAD 2020-05-29