Sydafrikas GC-landslag 2020

I Sydafrikas landslag i krocket finns världens bästa spelare Reg Bamford. Men de övriga tre spelarna ligger inte särskilt högt på världsrankingen. Faktum är att två av dem är lägre rankade än Joi Elebo, Sveriges högst klassade spelare. Så när lagen möttes i Lag-VM i golfkrocket var det kanske inte så konstigt att fem av sex matcher gick till skiljeset, i vilka Sverige dessvärre förlorade samtliga.

Sydafrika slutade på sjätte plats i tävlingen, efter förlust mot Australien med 3-6. Resultaten från hela Lag-VM specificeras i detalj på webbplatsen Croquet Scores. Reg Bamford vann sin singel mot Australiens stora stjärna Robert Fletcher, men förlorade båda dubbelmatcherna där de ställdes mot varandra. Säkert hade det stor betydelse för utfallet.

Det har sitt intresse att veta vilka spelarna i Sydafrikas landslag är. Presentationerna av spelarna bygger på de uppgifter som lämnades till World Croquet Federation inför tävlingen. Bilderna togs på Nya Zeeland där Lag-VM arrangerades.

Reg Bamford

​​​​​​​Reg Bamford föddes 1967. Han är gift och har två söner. Han utbildade sig till auktoriserad revisor i sitt hemland Sydafrika. År 1996 startade han upp verksamhet i Storbritannien, företag som nu sysselsätter över 150 anställda.
Reg Bamford bor i Surrey och är medlem i Surbiton och Roehampton Croquet Club. Han har spelat krocket sedan han var sju år. Som 14-åring debuterade han i Sydafrikas landslag och blev med tiden dess kapten, men är inte det för tillfället.
Reg Bamford har varit en topprankad världsspelare i 30 år. Han har vunnit British Open tio gånger, världsmästerskapen i association croquet fem gånger ((2001, 2005, 2009, 2012 och 2020) och VM i golfkrocket två gånger (2013 och 2017).
Han är ensam i världen om att ha vunnit VM i både association croquet och golfkrocket.
Krocket är ett huvudintresse för honom, men han ägnar sig också åt skidåkning, golf och segling.

Nationell ranking / 1
Världsranking / 1

Reg Bamford

Victor Dladla

Victor Dladla har spelat krocket sedan slutet av 1990-talet. Som anställd på Country Club i Johannesburg tränades han av Chris Bennett. Victor Dladla deltog i World Golf Croquet Championship i Kapstaden 2008, även i London 2011. År 2009 representerade han Sydafrika i European Teams Championship. Han representerade också Sydafrika vid de första världsmästerskapen i golfkrocket för lag. Det arrangerades 2012 av Country Club, Johannesburg. Han var även med i landslaget då samma evenemang arrangerades i London 2016. Han har vunnit tävlingen SA Nationals Open flera gånger, både i association croquet och i golfkrocket.
Victor Dladla arbetar fortfarande hos Country Club i Johannesburg, som administratör och coach.

Nationell ranking / 4
Världsranking / 151

Victor Dladla

Judith Hanekom

Judith Hanekom lanserar sig själv som en 40-årig mamma, syster, dotter och barnbarn från Somerset West, nära Kapstaden, Sydafrika. Hon har hållit på med krocket länge, först med association croquet. Men sedan 2012 ägnar hon sig med nöje också åt golfkrocket.
Judith Hanekom har deltagit i ett antal inhemska turneringar. På det internationella planet har hon varit med i Världsmästerskapen i association croquet 2005. I samma disciplin har han deltagit i de Europeiska lagmästerskapen 2009, samt i Världsmästerskapen för lag 2014.
Även som golfkrocketspelare har hon varit med i internationella tävlingar. Hon representerade Sydafrika i Världsmästerskapen för lag 2012. År 2013 deltog hon individuellt i VM och 2014 vann hon VM för kvinnor. Hon var med i landslaget i VM för lag både 2016 och 2019.

Nationell ranking / 2
Världsranking / 118

Judith Hanekom

William Louw

William Louw och hans bror Wynand har varit aktiva mycket länge i Somerset West Croquet Club. De tog upp spelet redan som ungdomar. Deras lärare var den legendariske tränaren Jemima Benn, som betydde mycket för den unga generationen vid den här tiden.
William Louw triggades av att försöka bli lika bra som sin storebror och dennes kamrater. De hörde till en grupp lovande juniorer, så förutsättningarna för att utvecklas väl som krocketspelare var mycket goda vid den här tiden.
Sin första klubba köpte han av Dick le Maitre, som för övrigt var Judith Hanekoms tränare vid tidpunkten.
William Louw har spelat krocket sedan 1990, cirka. Han har representerat Sydafrika i landslagssammanhang sedan 1995.

Nationell ranking / 5
Världsranking / 167

William Louw

© Texten skyddas av lagen om upphovsrätt.
Eftertryck och annan kopiering är förbjuden.
UPPDATERAD 2020-04-30