USA:s GC-landslag 2020

I början av året möttes England och USA i en match om tredje pris i Lag-VM i golfkrocket. Det engelska laget vann med 7-2. Resultaten specificeras i detalj på webbplatsen Croquet Scores. USA:s två vinster togs av Ben Rothman, dels i singel, dels i dubbel med David Maloof.

Förlusten mot England var förvånansvärt stor. I semifinalen mot Nya Zeeland – de blivande vinnarna – hade det gått väsentligt bättre. Amerikanerna förlorade med minsta möjliga marginal: 6-7. USA har ett starkt och konkurrenskraftigt lag, men meriterna i VM-sammanhang imponerar inte. Ben Rothmans vinst i förra årets VM i golfkrocket är ett lysande undantag, och möjligen Mik Mehans silverplats i samma disciplin 2008.

Det har sitt intresse att veta vilka spelarna i USA:s landslag är. Presentationerna av spelarna bygger på de uppgifter som lämnades till World Croquet Federation inför tävlingen. Bilderna togs på Nya Zeeland där Lag-VM arrangerades.

Sherif Abdelwahab

Sherif Abdelwahab är 58 år gammal och kommer från Providence, som är huvudstad i delstaten Rhode Islands. Han började spela krocket redan som 10-åring. I dagsläget är han regerande amerikansk mästare i golfkrocket. Det är inte första gången. Han har vunnit de nationella mästerskapen i GC singel hela 17 gånger, samt åtta gånger i dubbel. Sherif Abdelwahap har representerat USA i tio världsmästerskap i grenen golfkrocket och två Lag-VM. Vid sidan av krocket ägnar han sig åt squash.

Nationell ranking / 3
Världsranking / 47

Sherif Abdlewahab

Danny Huneycutt

Danny Huneycutt har vunnit nio nationella mästerskap, både singel- och dubbeltitlar inräknade. Han har blivit mästare i samtliga tre discipliner av krocket som spelas i USA: association croquet, golfkrocket och den inhemska varianten – amerikansk krocket. Som administratör och organisatör har Danny Huneycutt utvecklat och lett en rad träningsprogram, hos otaliga klubbar. Han hör till den grupp av högt kvalificerade domare som har huvudansvaret för nationella tävlingar. Han har varit chef för turneringsspel och ansvarat för flera nationella mästerskap, samt hållit i trådarna för de bästa inbjudningsturneringarna i USA.

Nationell ranking / 2
Världsranking / 25

Danny Huneycutt

David Maloof

David Maloof har arbetat som coach inom tennisen i 45 år. Krocket blev en andra karriär, då han etablerade sig på den internationella scenen för sex år sedan. Hans främsta merit så här långt är silverplatsen i association croquet 2016. Den tävlingen arrangerades för övrigt i Florida, där han bor med sin fru om somrarna. På vintern håller han till i Linville, i North Carolina. Hans klubb där heter visst Grandfather – Golf- and Croquet Club. som för övrigt arrangerades i Florida. David Maloof har blivit USA-mästare tre gånger.

Nationell ranking / 4
Världsranking / 58

David Maloof

Ben Rothman

Ben Rothman föddes 1983 och lärde sig spela av en äldre släkting. Den klubb de spelade för vann tidigt de nationella mästerskapen för lag. I singel har Ben Rothman blivit USA-mästare 20 gånger, både singel- och dubbelspel inräknat. År 2009 kom han tvåa i VM i association croquet. I dubbel har han vunnit British Open två gånger och 2016 blev han den förste amerikanen att vinna den tävlingen i singel. Höjdpunkten så här långt måste ändå vara vinsten i VM i golfkrocket 2019. Ben Rothman har varit given i det nordamerikanska landslaget sedan 2008. Han bor i Kalifornien, i Oakland.

Nationell ranking / 1
Världsranking / 7

Ben Rothman

Jeff Soo / reserv 

Jeff Soo föddes 1964 och har varit aktiv inom krocketsporten i 25 år. Han arbetar som coach, mest i sin hemklubb Stoneridge Croquet, i North Carolina. Han har blivit USA-mästare 20 gånger, i olika discipliner. Han har en framträdande plats som organisatör inom nordamerikansk krocket. Som administratör är han kopplad till turneringar som Solomon Trophy och Carter Challenge, samt även de världsmästerskap i association croquet som World Croquet Federation ansvarar för. Jeff Soo är gift och är intresserad av musik och fotografering.

Nationell ranking / 5
Världsranking / 62

Jeff Soo

© Texten skyddas av lagen om upphovsrätt.
Eftertryck och annan kopiering är förbjuden.
UPPDATERAD 2020-03-31