Egyptens GC-landslag 2020

I början av året spelade Egypten final mot Nya Zeeland i Lag-VM i golfkrocket. Det blev förlust med 4-7. Resultaten specificeras i detalj på webbplatsen Croquet Scores. Inte nog med det: Sky Sport Next sände finalen på en Youtube-kanal fredagen 10 januari och lördagen 11 januari

Det var tredje gången ett Lag-VM i golfkrocket genomfördes. Egypten vann det första, Nya Zeeland det andra och lyckades alltså försvara sin titel. Världsmästerskap i golfkrocket singel har arrangerats sedan 1996. Först 2011 lyckades en icke egyptisk spelare vinna VM, vilket säger en del om deras forna dominans. Det går att läsa mer om detta på Egyptian Croquet Federations officiella webbplats, åtminstone av den som behärskar arabiska…

Det har sitt intresse att veta vilka spelarna i Egyptens krocketlandslag är. Presentationerna nedan bygger på de uppgifter som lämnades till World Croquet Federation inför tävlingen. Bilderna togs på Nya Zeeland där Lag-VM arrangerades.

Mohamed Karem / El Zohour Club

Mohamed Karem är 31 år gammal och arbetar med catering inom restaurangbranschen. Ända sedan han började med krocket har han representerat El Zohour Club, i Kairo. Han deltog i det Egyptiska lag som kom tvåa i Golfkrocketmästerskapen för lag 2016, som arrangerades i Storbritannien. Samma år var han rankad etta i världen som golfkrocketspelare. Under världsmästerskapen i singel på Nya Zeeland 2017 kom han på femte plats. År 2019 var ett bra år för honom. Han vann många nationella tävlingar i Egypten, både i singel och dubbel. Han gick dessutom till final i VM, där han förlorade knappt mot Ben Rothman.

Nationell ranking / 4
Världsranking / 8

Mohamed Karem.

Hamy Nagy Erian / Zamalek Club

Hamy Nagy Erian är 30 år. Han arbetar som ingenjör, som formgivare inom plastindustrin. Han spelar för Zamalek Club i Kairo. Hans meriter från världsmästerskap i golfkrocket imponerar: 2013 kom han trea, 2015 blev han tvåa och 2017 trea igen. År 2019 var ett bra år för honom. Då vann han de nationella mästerskapen i Egypten. Det inger respekt med tanke på hur stor konkurrensen är i det landet. Nationellt vann han även en mängd andra tävlingar, både i singel och dubbel. Förra året kom han dessutom trea i de världsmästerskap som arrangerades i Brighton.

Nationell ranking / 2
Världsranking / 6

Hamy Nagy Erian.

Soha Mostafa / El Shams Club

Soha Mostafa är 29 år gammal. Hon arbetar inom HR-sektorn (Human Resources), som handledare på Hotel Kempinski i Egypten. Hon är rankad som nummer ett bland de kvinnliga spelarna i sitt hemland. Hon spelar för El Shams Club, i Kairo. Hon har representerat sitt land i världsmästerskapen i krocket 2011, 2012 och 2015. Hon är regerande världsmästare i golfkrocket för kvinnor, en tävling som gick under namnet 2019 WCF Women’s Golf Croquet World Championship. Det är intressant att notera att det var enbart egyptiska spelare i semifinalerna.

Nationell ranking / 9
Världsranking / 16

Soha Mostafa.

Yasser Sayed / Maadi Club

Yasser Sayed är 18 år och går på gymnasiet i Egypten. Han spelar för Maadi Club i Kairo. Vid de senaste världsmästerskapen för spelare under 21 år kom han på tredje plats. Tävlingen genomfördes i Nottingham, England. Tävlingen dokumenterades på ett förträffligt sätt på internet: U21 Golf Croquet World Championship 2019. År 2018 kom han trea i de egyptiska ungdomsmästerskapen och femma i den Egyptiska rankingturneringen för män. Det är inte svårt att hitta klipp på Youtube som visar hur samtliga egyptiska spelare agerar. Men avslutningen på Yasser Sayeds U21-match mot nya zeeländaren Jason Hodgett förtjänar ett extra öga.

Nationell ranking / 8
Världsranking / 13

Yasser Sayed.

Moustafa Nezar / El Shams Club

Moustafa Nezar arbetar som underhållsingenjör. Han spelar för El Shams Club i Kairo. I Egypten knyter man stora förhoppningar till honom. Han vann världsmästerskapen för spelare under 21 år 2011, i Hunstanton, England: Under 21 GC World Championship. Han har också meriterat sig i nationella tävlingar på senare år, där han vunnit både singel- och dubbeltitlar. Inför världsmästerskapen i golfkrocket förra sommaren var han rankad sexa.

Nationell ranking / 13
Världsranking / 23

Moustafa Nezar.

Amr El Ebiary / El Zohour Club

Amr El Ebiary är 30 år gammal. Han arbetar med affärer inom TV- och mediabranschen. Han spelar för El Zohour Club i Kairo. För tillfället är han rankad som nummer ett i världen. Han har hävdat sig väl i nationella tävlingar på sistone, både som singel- och dubbelspelare. Förra året vann han två stora internationella tävlingar: Yorkshire Ripon International Open och Egyptian International Open. 

Nationell ranking / 1
Världsranking / 3

Amr El Ebiary.

© Texten skyddas av lagen om upphovsrätt.
Eftertryck och annan kopiering är förbjuden.
UPPDATERAD 2020-02-27